El confinament augmenta la LGTBIfòbia a Catalunya

Bandera amb els colors que representen el col·lectiu LGTB

Per Aitana Macias i Clara Muñoz, 3r ESO E

L’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya (OCH) adverteix que la quarantena ha comportat un augment del 20% dels casos LGBTIfòbics.

Durant el període de confinament, des de les diverses institucions de suport al col·lectiu LGTB, es va detectar un increment molt significatiu de les incidències.

Així, l’OCH ha denunciat, a través del seu president, que els 162 fets registrats i denunciats han suposat “que s’hagi vist incrementat en un 20% el registre d’incidències per LGBTIfòbia pel que fa a l’any 2019”. A més a més, el senyor Rodríguez, president d’aquest observatori, ha remarcat que l’entitat “seguirà donant servei davant d’un possible nou tancament”.

L’increment d’aquestes fets s’ha produït molt especialment via internet i per les xarxes socials, per tant, en l’àmbit digital. Aquest tipus de situacions han representat un 16,6%. En altres àmbits, com el domèstic, l’increment d’aquests incidents ha estat d’un 13%.  Per últim, en l’àmbit de la via pública aquestes fets contra el col·lectiu LGBT s’ha incrementat un 32% la qual cosa ha produït molta inseguretat i una enorme sensació d’indefensió dins aquest col·lectiu.

És important tenir en compte que l’increment de casos de violència el pateixen un 60% els homes gais o bisexuals, seguit per un 27% les persones transsexuals i un 13% les lesbianes o dones bisexuals.

Aquestes dades són molt preocupants, ja que mostren com en situacions d’una certa histèria col·lectiva produïda per la pandèmia, els col·lectius minoritaris, com el LGTB, pateixen de forma molt directe les conseqüències. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s