Transtorns d’alimentació a causa dels prototips.

Per Marta Palencia, María Liébana. 3r ESO A

Jove de divuit anys obre un bloc per explicar la seva experiència amb l’anorèxia a causa dels prototips de bellesa.

Una de les raons per les quals els joves pateixen de trastorns alimentaris és pels grans prototips que ens imposa la societat en què vivim. Diàriament podem fixar-nos que els prototips de bellesa estan a tot arreu: revistes, xarxes socials, programes de televisió…Aquests prototips fan que majoritàriament els joves pateixin de trastorns alimentaris per tal de poder arribar a ser com aquests prototips indiquen.

Paula Sánchez una jove de divuit anys ha obert un bloc oferint ajuda a tots aquells adolescents que han patit i pateixen de trastorns alimentaris com ella. La Paula una jove de la ciutat de Barcelona després de quatre anys ha volgut explicar la seva història i ajudar aquelles persones que estan passant per la mateixa o similar situació que va patir ella. En el bloc ens explica la seva història i tot comença quan es va crear la famosa xarxa social “Instagram”. “Veia fotografies d’altres “influencers” i sentia vergonya del meu cos” això és una de les frases amb les quals la Paula comença explicant la seva història.

També ens explica que va deixar de menjar, ja que ella en mirar-se al mirall odiava el que veia i creia que la millor solució era no menjar. Finalment va acabar patint de l’anorèxia i ella va rebre ajuda d’especialistes que van aconseguir que la Paula es curés.

És molt sorprenent que una jove després de viure una situació com la que ha viscut vulgui obrir un blog. La majoria voldria oblidar aquest mal tràngol, però ella no. L’experiència pot ser terapèutica per a ella, però també pot ajudar a molta gent. Ens podem adonar que els prototips que ens ensenyen que podem veure a les revistes, sèries, … poden arribar a fer molt mal a la gent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s