Quan l’avorriment dona fruits inesperats, per 4tC

creativo

Els dies van passant i probablement la nostra actitud va canviant. Les sensacions que tenim vers aquesta situació evolucionen a mesura que succeeixen novetats, però mai hem de perdre l’enfocament positiu o, si més no, treure profit de la manera que sigui d’aquestes 24/7.

Catherine Encalada

D’entrada, crec que aquesta pandèmia ens ha vingut de sorpresa, ja que realment mai ens havíem plantejat que arribaria afectar-nos a tots de manera mundial. Aquest fenomen ja havia sortit a la Xina però no sabíem que tenia una gran facilitat de transmissió. En l’àmbit social hi ha hagut un canvi pràcticament radical, ja que ara ens trobem envoltats en una sèrie de limitacions i normes amb les quals som incapaços de comunicar-nos físicament amb l’exterior. No podem relacionar-nos amb ningú de fora de casa per evitar contagis, ja que la sanitat està col·lapsada i hem de ser conscients de no saturar-la més. Hi ha diverses persones combatent el virus, lluitant perquè aquesta situació no empitjori, tenim molta gent treballant per una solució, per aquestes raons hem de ser bons ciutadans i mirar pel bé de la nostra societat i amb el nostre “granet de sorra” d’evitar sortir al carrer, podem contribuir molt. Si parlem a nivell acadèmic ens afecta d’una manera molt gran, ja que el COVID-19 no ens permet sortir al carrer, per tant, no podem assistir a classes i el temari ha de continuar avançant. Això està fent que els estudis s’endarrereixin, però per altra banda, crec que ens ajuda a agafar un ritme d’estudis a casa, ja que tenim el temps suficient per planificar-nos les assignatures que hem de fer en la setmana.

Davant la situació em sento angoixada, amb ganes que tot acabi d’hora i si és possible amb la menor quantitat d’afectats. A vegades l’avorriment fa que no li tregui profit al temps, però rumio i arribo a la conclusió que sempre hi ha alguna activitat amb la qual et pots sentir realitzat.

El que més m’agrada és el temps que estic compartint amb els meus pares, i el meu germà, ja que ens passem hores i hores jugant a cartes, rient, i d’aquesta manera ens aïllem una mica del problema.

Crec que les precaucions que l’estat ha imposat són necessàries, però no suficients. No trobo la lògica de quedar-nos a casa quan encara hi ha empreses i fàbriques que continuen obertes, llavors estan corrent amb el risc de contagiar-se i contagiar al seu voltant. És a dir, el meu pare continua treballant en la seva empresa, i ningú li garanteix a ell ni a cap treballador que no ho puguin agafar.

Aleix García

Gairebé no hem començat la primera setmanade quarentena i ja estic fins els nassos d’aquesta situació. Quan ens van dir que havíem d’estar dues setmanes de confinament, no vam pensar que hauríem de quedar-nos a casa durant dues setmanes i que potser enganxen amb Setmana Santa.

Cada dia hem de sortir al balcó, finestra, terrassa i fer alguna cosa diferent per animar els sanitaris. És una cosa molt positiva perquè els metges sàpiguen que estem amb ells.

 En veritat no m’agrada gens. Prefereixo la rutina de cada dia. Sí, és veritat que ens convé descansar, per reposar energies. Però d’una altra banda és molt i molt cansat, encara que estem seguint una rutina, simulant el dia a dia.

 

Miquel Cara

El confinament no m’ha afectat gaire, ja que estic acostumat a estar totes les tardes i tots els caps de setmana a casa des de fa ja dos anys, encara que sí que es nota el confinament, ja que hi ha vegades en les quals no em recordo ni de quin dia és, ja que no tinc un horari fixe obligatori que em faci aixecar cada dia a la mateixa hora, per això un dia m’aixeco al migdia i un altre a les 8:00 el que em fa desestabilitzar una mica. 

A part de l’horari desbordat que porto, a casa meva es respecta molt el que s’ha de fer en respecte a la quarentena, ja que només hem sortit per anar a comprar per a la setmana i amb el menor de persones possible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s