Només és qüestió de temps, per 3r D i 3r E

paciencia

Paciència, tranquil·litat, responsabilitat, creativitat, aprofitament, comunicació, diversió, aprenentatge, esperança… segur que se us acudeixen moltes més.

Espremem el significat d’aquestes paraules durant aquests dies perquè si alguna cosa tenim, és temps.

Ayla Monleón

Em sembla molt surreal el que està passant aquests dies. Cosines de la meva mare treballen a l’hospital i elles diuen que fem cas al que diuen i que ens quedem a casa, perquè l’hospital està ple i desbordat. Així que nosaltres no sortirem de casa, només surt el meu pare per treballar i comprar menjar, cosa que m’impressiona molt com la gent va de desesperada per comprar.

La idea de no anar a l’insti no m’agrada gens, per molt rar que sembli, és veritat. Aquest cap de setmana, no he fet gaire cosa, només estar a casa amb la meva família. Hem jugat a jocs de taula, com el Monopoly i el Catan. El dissabte per la nit vam veure una peli, que ara mateix no m’enrecordo del títol, però era bastant xula. El diumenge vam acordar seguir uns exercicis cada dia i així ens movem una mica. També vam sortir al pati a jugar amb la pilota i a que ens donés l’aire una mica.

Així que l’únic que ens queda es quedar-nos a casa i fer bondat.

Marta Barenys

El primer dia de classes suspeses (divendres) el meu pare treballava, llavors vaig haver d’anar a casa de la meva àvia amb la meva cosina petita, no em vaig apropar molt als meus avis, ja que estava ( i estic) malalta.
El dia va ser una mica estressant, i el cap de setmana no sabia què fer, llavors el meu pare i jo vam acabar una seria que es diu Riverdale (la recomano molt), vam començar un altra sèrie, i a les nits veiem pel·lícules. A part de veure totes aquestes coses també vam aprofitar i vam fer neteja de calaixos del lavabo, i de la meva habitació. La veritat que és una mica angoixant tot aquest tema, però crec que és necessari, ja que d’alguna manera hem de parar-ho, no hem de deixar que vagi a més. Per això penso que aquesta manera és bona, per molt que t’estressi. Per mi no estic molt preocupada, perquè és com una grip, però pels meus avis una mica sí, perquè per a ells és més perillós. Tot i això agraeixo molt als metges i infermers que estan als hospitals i laboratoris (intentant trobar alguna cura) per tot el que fan.

Wiam Zaghmouri

Jo em sento molt segura, ja que tenim unes persones que estan treballant per aconseguir derrotar el coronavirus (COVID-19). Tota la meva família i la gent que està a prop de mi ens ho prenem amb calma, perquè pensem que si fem o seguim els requisits que demanen tot sortirà bé i si ens infectem estem segurs que el personal sanitari ens acollirà i ens atendrà amablement i intentaran curar.

La veritat que no tinc por, perquè com he dit abans, si segueixes els requisits que demanen tot sortirà bé, però hi ha una cosa que em posa nerviosa, no entenc perquè si ens demanen que ens quedem a casa pel nostre bé la gent surt com si no estigués passant res, si diuen que ens hem de confinar tots és perquè el virus no s’expandeixi més, però m’agrada molt allò de que facin pagar multes per la gent que no compleixi les normes.

També m’agrada molt allò de a les 20.00h de la nit quan sortim tots per les finestres o balcons a aplaudir a tota la gent que ha d’estar treballant per curar a la gent i atenent els supermercats…etc. M’impacta que tanquin tots el bars, restaurants, escoles, botigues… Però que no tanquin les fàbriques que no fabriquen coses necessàries per aquests casos. Això sí, és molt difícil estar 15 dies a casa tancats sense sortir. Espero que tot s’arregli i que tota la gent infectada es curi, desitjo que tot surti bé. 

Nicole Suárez

Bé, a la meva opinió hi ha pros i contres, perquè a les notícies ens tenen molt ben avisats i ens informen de tot però per exemple, jo crec que l’han dramatitzat molt i la gent arrasant amb els supermercats quan els que de veritat poden patir els casos més greus són la gent més adulta, per exemple els nostres iaios o gent que tingui problemes de cor, pulmonar, càncer, etc 

La meva família a casa meva, o sigui el meu germà la meva mare i jo, ens ho prenem com una experiència nova, per dir-ho d’alguna manera, amb calma. Perquè com es diu de tot s’aprèn i contra més histèric et posis més perds el control, és millor prendre-s’ho amb calma cadascun a casa seva però sense nervis, no arrasar amb els supermercats i anar a comprar a poc a poc per no quedar-nos sense res i deixar menjar també als treballadors.

Un aspecte positiu també és que no hi ha tanta contaminació i això és un bé per al món, com també per Àfrica on està prohibit el pas (han tancat fronteres), no hi ha trànsit d’animals i s’estan tornant a reproduir els animals que s’estan extingint.